fbpx
En memory foam madrass gir deg bedre søvnkvalitet på mange måter, både i form av en vedvarende velvære gjennom natten og et renere soverom. Kunder som kjøper memory foam senger har mye større sannsynlighet for å rapportere om full tilfredshet enn eiere av vanlige skummadrasser. SNOPY gir deg det beste av to verdener med madrasser som har både memory foam og springfjærer.

 

Lær om hva memory foam madrasser kan gjøre for deg og hvorfor denne typen madrasser dukker opp på toppen av rangeringslistene.

I løpet av de siste tiårene, har memory foam madrasser endret seg fra å være en nyhet på markedet til å bli en populær, prisgunstig alternativ til den utbredte bruken av springfjærmadrasser. Denne endringen skyldes en revolusjon i utviklingen av komfort og ny teknologi som dette materialet tilbyr.

La oss starte med en kort historikk. Under kappløpet for å erobre verdensrommet i 60-årene, ble det utviklet mange nyskapende produkter og prosesser, som menneskeheten har hatt stor nytte av. Memory foam er en av disse nyvinningene, opprinnelig utviklet for NASA i 1966. Materialet var utviklet for å virke støtdempende og avledende overfor den enorme effekten av gravitasjonskraften astronautene ble utsatt for under oppskyting av romskip og når de skulle tilbake til gravitasjonsfeltet til jordens atmosfære.

Etter gjennomføring av mulige benyttelser av produktet i helse- og forbruker-markedet, ble elastisk skum solgt til et aksjeselskap som etter hvert introduserte memory foam madrasser i 90-årene. Dette markerte et viktig gjennombrudd for en industri som hadde hatt liten utvikling i løpet av nesten hundre år. Etter hvert som bevisstheten om memory foam og bruken av den i madrasser spredte seg, begynte forbrukerne å legge merke til de forskjellige kvalitetene dette materialet tilbyr. Voksende popularitet og innovasjon oppmuntret mange ulike produsenter til å tre inn på dette markedet. I dag står memory foam madrasser for 20% prosent av salget i madrass-industrien og salget vokser stadig mer. Memory foam får høyeste poengsum på eier-tilfredshet ifølge nettstedet Sleep Like The Dead’s undersøkelse av anmeldelser basert på 341 263 brukererfaringer (http://www.sleeplikethedead.com/ ).

 

De 9 fremste årsakene til at mennesker velger å kjøpemadrasser med memory foam

Om du er nysgjerrig på memory foam senger, bli kjent med fordelene til denne type madrasser for å se om en av dem er den riktige for deg.

 

  1. Trykkpunkts-avlastning

Memory foam ble brukt i på medisinfeltet til å avlaste, støtte og beskytte pasienter i akuttseksjoner på sykehus og i rullestolputer. Hovedsakelig, når en person ligger i samme posisjon lenge, kan trykket fra gravitasjonskraften som presser pasienten ned og sengematerialet som gir motstand oppover føre til dårlig blodsirkulasjon og til skader på bløtvevet under huden som kommer i klem. De trykkavlastende kvalitetene til memory foam ble i tillegg brukt for å forhindre liggesår og for å minske smerter i følsomme områder.

Dette er fortsatt en av de viktigste kvalitetene til memory foam senger. Når du legger deg ned i en memory foam seng, former og tilpasser madrassen seg til din kropp, i stedet for at din kropp blir tvunget til å tilpasse seg madrassen. Til forskjell fra springfjærer og andre materialer med en «push-back»-virkning, så vil ikke memory foam utøve et oppover-trykk nedenifra overfor den som sover.

 

 

  1. Støtter riktig plassering av rygg og ryggrad

En memory foam madrass støtter hver del av kroppen din like mye og hver for seg ved å spre din vekt utover sengens overflate. Siden madrassen former seg til din kropps kurver, støtter den også nedre del av ryggen og tillater ditt haleben å ligge i en nøytral posisjon.

På andre materialer som vanlige springfjærer, er vekten normalt konsentrert på de områder av kroppen som er i kontakt med madrassen. Normalt får skuldre, hofter og hæler mesteparten av vekten. Både for de som sover på siden og på ryggen, betyr dette at lende-området mellom skuldre og hofter ikke får tilstrekkelig støtte. Uten riktig støtte kan det oppstå muskelspenninger og smerter i nedre del av ryggen.

Denne forskyvningen av vekt kan også plassere overkroppen i en unaturlig posisjon i forhold til nakken eller i forhold til bena og derved skape ytterligere muskelspenninger og kroppssmerter.

 

  1. Avlaste og hindre smerter

Den unike kombinasjonen av trykkpunkts-avlastning og trykkpunkts-støtte som man finner i memory foam madrasser tilrettelegger for å minske aktuell smerte og også for å forhindre fremtidig smerte. Majoriteten av memory foam madrass-eiere rapporterer om reduserte smerter, spesielt i ryggen, hoftene og skuldre i undersøkelser og evalueringer.

Materialet kommer også opp som en favoritt blant mennesker med smertefulle sykdomstilstander som gikt og fibromyalgi. Ved å bidra til riktig plassering, ved å forme seg etter kroppen og ved å ikke legge til ekstra trykk på de sensitive områdene, får de sovende kroppene føle den optimale komfort. Redusert smerte assosieres også med bedre søvnkvalitet, som er nok en gevinst (fordel).

 

  1. Tilpasser seg de ulike liggestillingene

Enten du liker best å sove på ryggen, magen eller på siden, vil en memory foam madrass tilpasse seg enhver liggestilling. Visco foam er utviklet (designet) for å forme seg til og ta imot hver del av kroppen din like godt overalt, noe som tillater deg å krølle deg sammen i din mest komfortable liggestilling uten å kjenne noe trykk noe sted. Det finnes også tilgjengelig et bredt utvalg av memory foam madrasser med ulike fastheter, for å kunne tilfredsstille de ulike behov.

For de som sover på ryggen vil memory foam tilpasse seg ryggraden din ved å sørge for perfekt lende-støtte som tillater ryggen din å slappe helt av. For de som sover på siden, vil memory foam tilpasse seg skuldrene og hoftene men fortsatt støtte opp om din midje slik at din ryggrad ligger jevnt. For de som sover på magen, kan memory foam hjelpe til med å holde ryggen i god posisjon og hindre smertefulle trykkpunkter.

 

 

  1. Bevegelse gjør ingenting med memory foam

Bevegelse kan føre til mange «bølger» i tradisjonelle madrasser og det kan forstyrre søvnen til den i paret som ikke beveger seg. Dette er spesielt et stort problem for par som legger seg til å sove på ulike tidspunkter og for de som sover lett og våkner for det minste.

En nøkkel-kvalitet som memory foam madrasser har, er at materialet absorberer bevegelse og isolerer bevegelsen heller enn å forplante den videre. Da slipper den ene partneren å bli vekket av sin søvn eller kjenne at kroppen beveger på seg, selv om den andre går ut av sengen eller skifter liggestilling.

 

  1. Lindrer støvmidd-plager

Støvmidd kan man aldri unngå i livet. Det finnes vel knapt et hjem som ikke har støvmidd tilstede, og den plassen hvor de storkoser seg mest er på soverommet. De er stort sett harmløse, men de er også en av hovedårsakene til innendørs allergier.

En typisk kledd springfjær-madrass kan ha alt mellom 100.000 til 10 millioner støvmidd på seg og inni seg! Den luftige fiber-vatteringen rundt springfjærene og store åpne områder gjør det enkelt for støvmidden å grave seg inn og formere seg til en stor samling i tradisjonelle madrasser.

Den type materialer som er brukt i memory foam madrasser og den tette strukturen i memory foam avskrekker støvmidden mer effektivt. Det er ganske enkelt ikke så mye plass for dem hvor de vil trives. Ved å kombinere en memory foam madrass med et hypoallergisk madrass-trekk og regelmessig støvsuging av overflatene kan bidra til få kontroll og lindre støvmidd-plager i ditt soverom.

 

  1. Hypoallergisk

Memory foam madrasser er veldig bra for de som lider av allergi. På samme måte som dens tette struktur avskrekker støvmidd, så hindrer den også andre allergener som mugg og dyreallergener fra kjæledyr fra å finne tilhold i madrassen.

Materialene som er brukt er hovedsakelig hypoallergeniske (bra for de som lider av ull-, fjær-, eller andre fiberallergier). Noen typer memory foam som «Amerisleep’s plant-based Bio Pur material» har lite VOC’er, som betyr at det slipper ut litt eller ingen avgasser, som er bra for mennesker som er sensitive til lukter og ubehagelige kjemikalier.

(Wikipedia: Volatile organic compounds (VOCs) are organic chemicals that have a high vapor pressure at ordinary room temperature. Their high vapor pressure results from a low boiling point, which causes large numbers of molecules to evaporate or sublimate from the liquid or solid form of the compound and enter the surrounding air, a trait known as volatility. For example, formaldehyde, which evaporates from paint and releases from materials like quartz, has a boiling point of only –19 °C (–2 °F).

VOCs are numerous, varied, and ubiquitous. They include both human-made and naturally occurring chemical compounds. Most scents or odors are of VOCs. VOCs play an important role in communication between plants,[1] and messages from plants to animals. Some VOCs are dangerous to human health or cause harm to the environment. Anthropogenic VOCs are regulated by law, especially indoors, where concentrations are the highest. Harmful VOCs typically are not acutely toxic, but have compounding long-term health effects. Because the concentrations are usually low and the symptoms slow to develop, research into VOCs and their effects is difficult.)

 

  1. Lett å ta vare på

En memory foam madrass krever ganske lite vedlikehold for at den skal vare. Denne typen madrasser kan med fordel bli snudd noen ganger i året og støvsugd fra tid til annen, men det er det eneste vedlikeholdet som en gjennomsnittsbruker trenger å gjøre. Ikke behov for å snu den månedlig eller riste den månedlig.

  1. God holdbarhet

En annen grunnleggende fordel med memory foam madrasser er deres gode holdbarhet og lange levetid. I tillegg til å vare lenger, er det mye mindre sannsynlighet for at memory foam madrasser synker og får en ujevn overflate.